Газови системи – видове, характеристики и фактори при избора им

Разнообразието от модели и марки газови уредби прави изборът на най-подходящата доста сложен. Всеки търговец се стреми да представи стоката си във възможно най-добра светлина, а вашата задача като клиент да е подберете най-подходящата за вашия автомобил система, която ще бъде оптимална по отношение на качеството, представянето и цената си.

Какви видове системи се предлагат на пазара и какви са техните най-силни и най-слаби черти?

Традиционни газови уредби

Традиционните системи са подходящи за по-стари автомобили – с карбуратори, моноинжециони или по-стари инжекциони. Автомобили с такива двигатели започват все по-масово да излизат от употреба, което води до все по-нисък интерес към обикновените уредби.

Тези системи са от по-старо поколение и принципът им на работа е изключително прост. Показателите и функционирането им не са променяни с години и те отразяват най-новите технологии в областта. Обикновено традиционните системи могат да се експлоатират около четири или пет години, профилактиката им е лесна, а частите и подмяната им е сравнително евтина. Ако карате по-стар автомобил и обмисляте преобразуване, традиционните системи са отличен избор за вас.

Газови инжекциони

Газовите инцекциони са системи от по-ново поколение и са предназначени за по-съвременни автомобили с многоточково впръскване на горивото. Те имат два основни компонента – компютър за управление и газов инжектор.

Този тип газови уредби се отличават с изключително прецизно дозиране на горивото. Това позволява разходът на гориво да се оптимизира и да се реализират възможно най-големи икономии. Системите използват съвременни компоненти и имат отлични параметри, затова е възможно да се постигне оптимално представяне на двигателя и възможно най-ниска загуба на мощност.  

Метанови уредби

Както подсказва името им, този тип уредби работят на метан. В последните години популярността им в страната нараства и броят на автомобилите с метанови системи се увеличава. Предимствата им са евтиното гориво и добрите им екологични показатели.

Монтаж, настройка и профилактика

Монтажът на газовата уредба, нейната настройка и профилактика са от изключително значение за работата й. Изберете оторизиран сервиз, който разполага с добро оборудване и опитни техници. Така ще избегнете проблеми и ще си гарантирате възможно най-добра работа на системата. Обърнете внимание и на гаранционната и следгаранционната поддръжка, предлага от сервиза, защото това също е от огромна важност за функционирането и безопасността на газовата уредба.

Изборът на подходяща горивна система се обуславя от редица фактори, включително годината на производство и характеристиките на автомобила, важите финансови възможности и конкретните ви нужди. Проучете внимателно пазара и наличните възможности преди да изберете най-добрата система.